Betalen met cryptocurrency

Betalen met cryptocurrency

Als u overweegt om cryptocurrency te gebruiken om een betaling uit te voeren, weet dan wat de belangrijke verschillen zijn tussen betalen met cryptocurrency en betalen met traditionele methoden.

Je hebt niet dezelfde wettelijke bescherming als je met cryptocurrency betaalt.

Creditcards en debetkaarten hebben wettelijke bescherming als er iets misgaat. Als u bijvoorbeeld een aankoop moet betwisten, heeft uw creditcardmaatschappij een proces om u te helpen uw geld terug te krijgen. Cryptocurrency-betalingen zijn doorgaans niet omkeerbaar. Zodra u met cryptocurrency betaalt, kunt u uw geld alleen terugkrijgen als de verkoper het terugstuurt.

Voordat u iets koopt met cryptocurrency, moet u de reputatie van een verkoper weten, waar de verkoper zich bevindt en hoe u contact met iemand kunt opnemen als er een probleem is.

Restituties zijn mogelijk niet in cryptocurrency.

Als er restituties worden aangeboden, zoek dan uit of deze in cryptocurrency, Amerikaanse dollars of iets anders zijn. En hoeveel krijg je terugbetaald? De waarde van een cryptocurrency verandert constant. Voordat u iets koopt met cryptocurrency, leest u hoe de verkoper restituties berekent.

Sommige informatie is waarschijnlijk openbaar.

Hoewel cryptocurrency-transacties anoniem zijn, kunnen de transacties worden gepost in een openbaar grootboek, zoals de blockchain van Bitcoin kopen via Ideal. Een blockchain is een openbare lijst met records die wordt weergegeven wanneer iemand transacties uitvoert met cryptocurrency. Afhankelijk van de cryptocurrency kan de informatie die aan de blockchain wordt toegevoegd informatie bevatten zoals het transactiebedrag. De informatie kan ook de portefeuilleadressen van de afzender en de ontvanger bevatten – een lange reeks cijfers en letters gekoppeld aan een digitale portemonnee waarin cryptocurrency is opgeslagen. Zowel het transactiebedrag als de portefeuilleadressen kunnen worden gebruikt om te identificeren wie de daadwerkelijke mensen zijn die het gebruiken. Neem ook een kijkje bij crypto exchanges zoals binance.