Creditcardtips om te onthouden voordat u naar het buitenland gaat

Creditcardtips om te onthouden voordat u naar het buitenland gaat

Voorbij zijn de dagen van vertrouwen op contant geld en reischeques wanneer u naar het buitenland reist. Tegenwoordig kunt u dezelfde creditcards gebruiken die u thuis in het buitenland gebruikt; er zijn echter een paar belangrijke dingen die u moet weten.

Neem meer dan één creditcard mee

Zorg ervoor dat u tijdens uw reis meer dan één creditcard bij u heeft. De belangrijkste reden is dat als je creditcard wordt geweigerd, je pech hebt. Wanneer u een paar verschillende kaarten meeneemt en een van hen wordt geweigerd, zult u blij zijn dat u een back-up hebt meegenomen. Er is een overvloed aan creditcards op de markt die extra beloningen bieden voor het uitgeven van geld in plaatsen zoals hotels en restaurants. U kunt ook zoeken naar kaarten zonder buitenlandse transactiekosten. Deze kosten kunnen oplopen en uw vakantiebudget opeten, dus investeren in een van deze creditcards kan een verstandige zet zijn.

Het is ook belangrijk op te merken dat als u naar Europa reist, de meeste creditcardlezers de nieuwste chip- en pintechnologie nodig hebben. De afgelopen jaren zijn veel Amerikaanse banken begonnen kaarten uit te geven met een chip, dus als je er al een hebt, heb je geluk. Een goedkope creditcard opvragen kan online gebeuren. U kunt ook gemakkelijk een creditcard vergelijking vinden.

Laat uw bank- en creditcardmaatschappij weten dat u op reis bent

Voordat u op dat vliegtuig stapt en naar Parijs gaat, is het van cruciaal belang dat u uw bank en creditcardmaatschappij op de hoogte stelt van uw aanstaande internationale reisroute. Als u dit niet doet, is de kans groot dat uw creditcard en bankpas niet in het buitenland werken. Uw bank denkt mogelijk dat uw bankpas is gestolen omdat deze niet gewend is om internationale transacties op uw rekening te zien.

Gebruik een alom bekende creditcard

Als u een creditcard heeft van een kleine kredietvereniging, kunt u tijdens uw reis problemen tegenkomen. Visa en Mastercard worden over de hele wereld algemeen geaccepteerd. American Express kan ook internationaal worden gebruikt, maar wordt bij minder verkopers geaccepteerd.