Jax.Network pakt problemen met crypto-schaalbaarheid aan om een gedecentraliseerd betalingssysteem voor consumenten te creëren

Jax.Network pakt problemen met crypto-schaalbaarheid aan om een gedecentraliseerd betalingssysteem voor consumenten te creëren

Het is meer dan een decennium geleden sinds de eerste cryptocurrency, Bitcoin, is ontstaan. Terwijl het zijn strijd voortduurde om een ​​brede acceptatie te krijgen, beseften mensen al snel het belang van de onderliggende technologie van de cryptocurrency die voor een verscheidenheid aan toepassingen kon worden gebruikt, waardoor deuren werden geopend naar gedecentraliseerde applicaties (DApps) en nu Decentralized Finance (DeFi). Nu hebben we talloze blockchain-protocollen met verschillende features die geschikt zijn voor verschillende toepassingen. Waarde bitcoins zijn gestegen.

 

Terwijl het crypto-ecosysteem blijft groeien, laat de acceptatiegraad in de echte wereld nog veel te wensen over. Een van de redenen voor zo’n lage acceptatie is het onvermogen van toonaangevende blockchain-protocollen om enorme transactievolumes aan te kunnen. In feite kunnen de populaire blockchains – Bitcoin en Ethereum slechts tot 10 transacties per seconde verwerken. Om een ​​brede acceptatie van cryptocurrencies en blockchain-oplossingen aan te moedigen, is er behoefte aan een oplossing voor wat bekend staat als het ‘blockchain-schaalbaarheidstrilemma’.

 

De drie belangrijkste wenselijke kenmerken van een blockchain-netwerk zijn beveiliging, schaalbaarheid en decentralisatie. De behoefte aan het uur is om de schaalbaarheid te vergroten zonder de andere twee aspecten te beïnvloeden. Koop bitcoin voor een lage koers.

 

Veel onderzoekers en ontwikkelaars hebben verschillende oplossingen bedacht om de schaalbaarheidsproblemen van blockchain aan te pakken. Van alle voorstellen wordt Sharding als de meest veelbelovende beschouwd, die helaas geen consensus heeft als het gaat om implementatie en de mate waarin tal van parameters van het blockchain-netwerk in het proces kunnen worden aangetast.

 

Jax.Network: Sharding correct geïmplementeerd voor schaalbaarheid

Een team van onderzoekers; Vinod Manoharan, Iurii Shyshatskyi, Taras Emelyanenko en Lucas Leger geloven dat ze met hun creatie de ideale oplossing hebben gevonden voor het schaalbaarheidstrilemma – Jax Network. Jax.Network is gebouwd met behulp van het JaxNet-protocol en lost het schaalbaarheidsprobleem van blockchain op met Proof of Work-consensus, een universele beloningsfunctie, sharding en merged mining.

 

 

Momenteel in de Proof of Concept-fase implementeert Jax.Network een sharding-ontwerp dat de opslag- en netwerkvereisten voor knooppunten vermindert. Door dit te doen, pakt het de problemen aan van de vertraging van de blokpropagatie en de vluchtigheid van mijnbeloningen, wat resulteert in een positief effect op de schaalbaarheid en decentralisatie van netwerken. Op Jax.Network kunnen mijnwerkers mijnen op basis van hun computercapaciteiten door de subset van scherven te selecteren die ze willen minen. Het team is van mening dat de “JAX” -munt ‘s werelds eerste echt schaalbare, veilige en gedecentraliseerde stablecoin is, met een hoge transactiedoorvoer en pronkt met zijn missie om “JAX” vast te stellen als de universele standaard voor het kwantificeren van economische waarde. Ze geloven ook dat Jax.Network het potentieel heeft om rechtstreeks te concurreren met betalingsreuzen zoals VISA en MasterCard.

 

Met een gedetailleerde routekaart werkt Jax.Network aan het creëren van een volledig ecosysteem dat bestaat uit een mijnbouwpool, overdrachtshub, blockchain-verkenner, API, crypto-portemonnee en instant messenger. Het team achter Jax.Network heeft al erkenning gekregen in de cryptocommunity. Ze hebben ook actief het schaalbaarheidsconcept uitgedragen dat in Jax.Network is geïmplementeerd en hun visie om een ​​geavanceerd gedecentraliseerd betalingssysteem voor consumenten te creëren door verschillende conferenties en evenementen bij te wonen, met als laatste de Blockchain UA-conferentie.