NY AG klaagt aan om crypto-app Coinseed te sluiten omdat het een waardeloze valuta heeft verkocht en investeerders heeft bedrogen

NY AG klaagt aan om crypto-app Coinseed te sluiten omdat het een waardeloze valuta heeft verkocht en investeerders heeft bedrogen

Een visuele weergave van de digitale cryptocurrency, Bitcoin, wordt tentoongesteld vóór de grafiek van de Bitcoin-koers

Coinseed mocht wettelijk zijn eigen munt niet verkopen, zegt de rechtszaak. Chesnot / Getty-afbeeldingen

New York procureur-generaal Letitia James heeft aangekondigd dat ze een rechtszaak heeft aangespannen om Coinseed, een cryptocurrency-trading-app, te sluiten.

Ze zei in een aanvraag dat het bedrijf duizenden investeerders had bedrogen op meer dan $ 1 miljoen.

Ze beweerde dat het bedrijf op frauduleuze wijze zijn eigen valuta verkocht en niet bij de staat was geregistreerd.

Bezoek de Business-sectie van Insider voor meer verhalen.

 

De procureur-generaal Letitia James in New York kondigde woensdag aan dat haar kantoor een rechtszaak heeft aangespannen om Coinseed te sluiten, een app voor het verhandelen van cryptovaluta waarvan de aanklagers beweren dat ze de effectenwetten hebben genegeerd en duizenden investeerders hebben bedrogen. welke coin kopen tips online te vinden.

 

De rechtszaak beweert dat Coinseed en zijn twee topmanagers, CEO Delgerdalai Davaasambuu en CFO Sukhbat Lkhagvadorj, “onrechtmatig cryptocurrencies verhandelden, zoals Bitcoin, zonder een geregistreerde broker-dealer in New York te zijn”, aldus een persbericht van woensdag.

 

 

James zei in de indiening dat Coinseed zijn eigen cryptocurrency, het CSD-token, verkocht om zijn handelsplatform te financieren, maar dat het bedrijf niet legaal geregistreerd was om dit te doen. Dat maakte de munt ‘waardeloos’, zei James ‘kantoor.

 

Bij het vragen van investeerders voor hun eerste muntenaanbod – het equivalent van een beursgang maar voor digitale valuta – logen de twee topmanagers van Coinseed over hun professionele ervaring, zei James. Ondanks dat hij “weinig ervaring had met financiële dienstverlening”, stelde Lkhagvadorj “zichzelf verkeerd voor als een voormalig Wall Street-handelaar”, aldus de indiening.

 

 

De rechtszaak beweert ook dat Coinseed extra niet-openbaar gemaakte vergoedingen voor transacties heeft toegevoegd, terwijl het zichzelf adverteerde als een laagbetaald platform.

 

Davaasambuu vertelde Insider dat hij de beschuldigingen ontkent en verschillende aanklachten van de procureur-generaal in twijfel trekt. Hij zei dat Coinseed in 2019 New York heeft verlaten en sinds 2018 geen gebruikers uit de staat meer heeft geaccepteerd. Polkadot koers voorspelling is positief.

 

“Ik ben er 100% zeker van dat het pak vol valse beschuldigingen zit. Beschamend slecht”, zei hij in een e-mail.

 

Volgens Davaasambuu stond Coinseed geen enkele Amerikaanse investeerder toe om deel te nemen aan zijn ICO, heeft het geen klachten van investeerders ontvangen en heeft het sinds 2018 dividenden uitbetaald aan munthouders.

 

 

Hij beweerde ook dat geen enkele cryptocurrency-exchange licenties heeft voor makelaars-handelaren in grondstoffen, en dat “ze proberen ons een voorbeeld te maken” om alle cryptocurrency-bedrijven te dwingen erkende makelaars te hebben. Hij ontkende de bewering dat Coinseed extra kosten zou betalen.

 

James zei dat ze restitutie zoekt voor de duizenden Coinseed-investeerders die volgens haar voor meer dan $ 1 miljoen zijn bedrogen. Ze probeert ook Coinseed en zijn leidinggevenden te beletten “deel te nemen aan toekomstige effectenaanbiedingen of als commodities broker-dealers”, aldus het persbericht.

 

“Gedurende meer dan drie jaar hebben Coinseed en zijn leidinggevenden op flagrante en illegale wijze de staatswetten van New York geschonden, maar de hebzucht van het bedrijf die door Coinseed werd gepleegd tijdens het plegen van fraude tegen duizenden investeerders eindigt nu”, aldus James in een verklaring.

 

Deze zaak werd parallel met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission onderzocht, die volgens de aankondiging van James vandaag een soortgelijke, maar afzonderlijke procedure tegen Coinseed heeft ingediend.