Tegenwoordig zijn er behoorlijk wat kredieten beschikbaar voor particulieren en zakelijke klanten, maar wat zijn de voordelen eigenlijk voor de bank?

Tegenwoordig zijn er behoorlijk wat kredieten beschikbaar voor particulieren en zakelijke klanten, maar wat zijn de voordelen eigenlijk voor de bank?

Conventionele leningen zijn doorgaans het moeilijkst te verkrijgen voor vastgoedbeleggers. Sommige kredietverstrekkers staan niet toe dat inkomsten uit vastgoedbeleggingen worden meegerekend in de totale inkomsten, waardoor het voor bepaalde beleggers een probleem kan worden om wereldwijd te tekenen, vooral voor diegenen die al verschillende bestaande conventionele, conforme vastgoedleningen hebben die rapporteren over hun krediet. In deze gevallen moet de belegger buiten de conventionele financiering van zijn investeringen kijken. Twee van de meer populaire keuzes voor alternatieve financiering zijn portfolieleningen en hardgeldleningen.

Portefeuille leningen

Deze leningen zijn leningen die worden verstrekt door banken die de hypotheek niet aan andere investeerders of hypotheekbedrijven verkopen. Portefeuilleleningen worden aangegaan met de bedoeling ze in de boeken te houden tot de lening is afbetaald of tot het einde van de looptijd. Banken die dit soort leningen verstrekken, worden portfoliokredietverstrekkers genoemd en zijn meestal kleinere, meer op de gemeenschap gerichte operaties. Bekijk bijvoorbeeld mogelijkheden om te beginnen met leningen vergelijken op spaarbuidel.nl

Voordelen van leningen en kredieten voor banken

Omdat deze banken niet handelen in volume en geen antwoord geven aan grote besturen zoals commerciële banken, kunnen portfoliokredietverstrekkers leningen doen die commerciële banken niet zouden aanraken, zoals het volgende:

  • kleinere meergezinswoningen
  • vervallen eigenschappen
  • eigendommen met een niet-gerealiseerde na-complete waarde
  • voorgestabiliseerde bedrijfsgebouwen
  • individuele bewoning
  • gebouwen voor speciaal gebruik zoals kerken, zelfopslag of productieruimten
  • bouw- en herstelprojecten

Waar hebben alle banken nog veel meer voordeel van?

Een ander voordeel van portfoliokredietverstrekkers is dat ze betrokken raken bij hun gemeenschap. Portfoliokredietverstrekkers lenen graag uit op onroerend goed dat ze kunnen gaan bezoeken. Ze lenen zelden uit buiten hun regio. Ook dit geeft de portfoliokredietverstrekker de mogelijkheid om richtlijnen te pushen wanneer de cijfers van een deal niet stellair zijn, maar de kredietverstrekker kan wel een bezoekje brengen aan het pand en duidelijk de waarde in de transactie zien. Zelden of nooit zal een bankier bij een commerciële bank uw pand bezoeken, of meer zien dan wat ze kan verzamelen uit het taxatierapport.