Waarom zijn Samsung Tablets zo populair geworden? En op welke site kun je deze gemakkelijk met elkaar vergelijken?

Waarom zijn Samsung Tablets zo populair geworden? En op welke site kun je deze gemakkelijk met elkaar vergelijken?

Samsung is een van de pioniers van de tablet-pc-industrie sinds de lancering van het eerste product in 2010. Daarvoor was het de iPad van Apple die de markt stormenderhand had veroverd. Echter, met het iOS-platform als propriëtaire tool, was de markt op zoek naar een open-source concurrent. Samsung vulde deze positie graag in door de introductie van Android powered tablets, die de Samsung tablets werd genoemd. Sindsdien zijn er verschillende upgrades van het toestel geweest en is er ook een nieuw concept van “phablets” ontstaan.

  1. Het eerste product uit de stal van Samsung was de Galaxy Tab, die later werd omgedoopt tot Tab 7.0. Het was een 7 inch android tablet die op de Froyo 2.2 versie van het mobiele besturingssysteem draaide.
  2. Er was een massale bezorgdheid of het huidige ras van apps op de Android’s app store wel in staat zou zijn om goed op te schalen voor een toestel met een groot scherm.
  3. Echter, op een paar storingen na, presteerden de meeste apps zonder problemen, wat precies is wat Samsung had beweerd. Begin 2012 heeft Samsung een update van de Tab 7.0-serie geleverd, waarbij de nieuwste Android-versie 2.3.6 (Gingerbread) op het toestel beschikbaar werd gesteld.

Op welke manier zijn Samsung tablets zo succesvol geworden?

Het succes van de eerste tablet zorgde voor veel acties in het Android ecosysteem. Het leidde tot de ontwikkeling van de eerste tablet-only versie van het besturingssysteem, die bekend staat als de Android 3.0 Honeycomb. Verschillende ontwikkelaars zijn begonnen met het optimaliseren van hun apps, zodat deze met gelijke of betere precisie op tablets kunnen worden uitgevoerd. Zo lanceerde Samsung ook een aantal varianten van het eerste Tab-model, zoals de Tab 7.0 Plus, Tab 7.7, Tab 8.9 en Tab 10.1. Naast het verbeteren van de CPU-verwerkingssnelheid en de schermweergave was een belangrijke verandering de geleidelijke overgang van een 7 inch-scherm naar een 10 inch-scherm. Meer weten of prijzen vergelijken? Bekijk dan de mogelijkheden op vergelijk gratis.